مهدوی ساداتی, مهری سادات, رضایی پور, وحید, عبدالله پور, روح الله. (1401). اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/vj.2022.360416.2020
مهری سادات مهدوی ساداتی; وحید رضایی پور; روح الله عبدالله پور. "اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1401, -. doi: 10.22092/vj.2022.360416.2020
مهدوی ساداتی, مهری سادات, رضایی پور, وحید, عبدالله پور, روح الله. (1401). 'اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/vj.2022.360416.2020
مهدوی ساداتی, مهری سادات, رضایی پور, وحید, عبدالله پور, روح الله. اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1401; (): -. doi: 10.22092/vj.2022.360416.2020
اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی
1گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائمشهر، ایران
2گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران
چکیده
استفاده از اسیدهای آلی در آب آشامیدنی و روش استفاده از دانه های کامل غلات در جیره (قبل یا بعد ازپلت) استراتژیهای موثری در صنعت تغذیه جوجه های گوشتی هستند. لذا، این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر روشهای مختلف استفاده از دانه گندم در جیرههای پلت شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای ایمنی و خونی در جوجههای گوشتی دریافت کننده آب اسیدی شده انجام شد. در این آزمایش ، تعداد 300 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس 308 با 6 تیمار و 5 تکرار در یک دوره 35 روزه استفاده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل 3×2 شامل دو سطح استفاده از اسیدهای آلی در آب آشامیدنی (0 و 350 میلیلیتر بر 1000 لیتر آب) و سه روش استفاده از دانه گندم (خرد شده در پلت، کامل در پلت و کامل بعد از پلت) بود. استفاده از دانه کامل گندم بعد از پلت سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (05/0 > P). ضرایب قابلیت هضم ایلئومی پروتئین در جوجههای دریافت کننده آب اسیدی شده و جیره های حاوی دانه کامل گندم بعد از پلت به طور معنی داری افزایش یافت (05/0 > P). استفاده از دانه کامل گندم قبل از پلت سبب کاهش مقدار تریگلیسرید خون شد (05/0 > P). بر اساس نتایج این پژوهش میتوان نتیجهگیری کرد که استفاده از آب اسیدی و دانه کامل گندم بعد از پلت سبب افزایش عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی از ویژگیهای لاشه در جوجههای گوشتی شد.
The effects of wheat grain type (whole and ground) pre- and post-pellet on performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and blood immunity and metabolites in broiler chickens received acidified drinking water
نویسندگان [English]
Mehri Sadat Mahdavi Sadati1؛ Vahid Rezaeipour2؛ Ruhollah Abdullahpour1
1Department of Animal Sciences, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
2Department of Animal Science, Qaemshahr Branch, Islamic Azad University, Qaemshahr, Iran
چکیده [English]
Use of organic acids in drinking water and whole grain feeding are effective strategies in broiler nutrition. Therefore, A 2 × 3 factorial arrangement of treatments was used to study the effects of acidified drinking water (ADW) as 0 or 350 mL acidifier/1,000 L with 3 different wheat forms including ground wheat (GW), whole wheat (WW), or pelleted whole wheat (PWW) on growth performance, carcass characteristics, nutrient digestibility and blood parameters of broiler chickens fed pelleted corn-soybean meal-based diets. A total of 300 male broiler chickens at 1-d-old were randomly distributed into six treatments of five replicate pens each. WW improved feed conversion ratio (FCR) during all experimental phases (P < 0.05). The coefficients of ileal protein digestibility in chickens receiving acidified water and diets containing whole wheat grain after pelleting increased significantly (P < 0.05). The use of whole wheat grain before the pellet decreased blood triglycerides (P < 0.05). Based on the results of this research, it can be concluded that the use of acidic water and whole wheat grain after pelleting increased growth performance, nutrient digestibility and some carcass characteristics in broiler chickens.