کارایی گاز ازن در کنترل شبپره آرد، (Lep.: Pyralidae) Ephestia kuehniellaو تأثیر آن در کیفیت کشمش | ||
| Journal of Entomological Society of Iran | ||
| Article 5, Volume 36, Issue 1, January 1395, Pages 49-59 PDF (251.36 K) | ||
| Authors | ||
| راحیل میرابی مقدم1; رضا صادقی* 1; مسعود تقی زاده2 | ||
| 1گروه حشرهشناسی و بیماریهای گیاهی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران. | ||
| 2گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
| Abstract | ||
| ازن یک اکسیدکننده بسیار قوی است که توانایی کشتن حشرات و میکروارگانیسمهای مضر را دارد. در این تحقیق از گاز ازن برای کنترل لارو شبپره آرد (Ephestia kuehniella Zeller.) در کشمش صادراتی استفاده شد. واحدهای آزمایشی شامل 50 گرم کشمش بود که با لارو سن پنج شبپره آرد آلوده شدند و داخل یک لوله پلاستیکی که دو سر آن با پارچه توری پوشانیده شد بود، قرار داشتند. این واحدهای آزمایشی با سه غلظت 2، 3 و 5 پیپیام گاز ازن و برای پنج دوره زمانی 15، 30، 45، 60 و 90 دقیقه در معرض گاز ازن قرار گرفتند. نتایج در تمامی آزمایشات نشان داد، با افزایش مدت زمان قرار گرفتن لاروها در معرض گاز ازن، مرگومیر آنها نیز بیشتر میشود. تلفات کامل در غلظت 5 پیپیام و زمان 90 دقیقه بهدست آمد. نتایج بهدست آمده از تأثیر گاز ازن روی خصوصیات کیفی کشمش نشان داد که در آزمون حسی، افزایش غلظت و زمان تیمار با گاز ازن تأثیر معنیداری بر روی رنگ، تردی و سفتی کشمش نداشته است ولی بر روی آروما تأثیر معناداری دارد. | ||
| Keywords | ||
| گاز ازن; شبپره آرد; مرگومیر; کشمش | ||
| References | ||
|
Ayvaz, A., & Tunçbilek, A. Ş. (2006) Effects of gamma radiation on life stages of the Mediterranean flour moth, Ephestia kuehniella Zeller (Lepidoptera: Pyralidae). Journal of Pest Science 79 (4), 215-222. Bagheri Zenuz, E. (2007) Stored product pest and management control. Publishing Tehran University. 450 p. Bonjour, E. L., Opit, G. P., Hardin, J., Jones, C. L., Payton, M. E., & Beeby, R. L. (2011) Efficacy of ozone fumigation against the major grain pests in stored wheat. Journal ofEconomic Entomology 104 (1), 308-316. Claypool, L. L., & Vines, H. M. (1956) Commodity tolerance studies of deciduous fruits to moist heat and fumigants. Hiluardia 24, 297 - 355. FAO. (2012) Food and Agricultural commodities production. http://faostate.fao.org/site/339/default.aspx.visited on 2016-02-2. Fields, P. G., & White, N. D. (2002) Alternatives to Methyl Bromide Treatments for Stored-Product and Quarantine Insects 1. Annual review of entomology 47 (1), 331-359 Iranian National Standards Organization (INSO). (2014) Sensory evaluation methodology for monitoring the performance of a group of panelists little-tips. Standard No. 18294. Isikber, A. A., Oztekin, S. (2009) Comparison of susceptibility of two stored-product insects, Ephestia kuehniella Zeller and Tribolium confusum to gaseous ozone. Journal of Stored Products Research 45, 159-164. Keivanloo, E., & Khodaparast, M. H. H. (2014) Effects of low ozone concentrations and short exposure times on the mortality of immature stages of the Indian meal moth, Plodia interpunctella (Lepidoptera: Pyralidae). Journal of Plant Protection Research 54 (3), 267-271. Kells, S. A., Mason, L. J., Maier, D. E., & Woloshuk, C. P. (2001) Efficacy and fumigation characteristics of ozone in stored maize. Journal of Stored Products Research 37 (4), 371-382. Kim, J. G., Yousef, A. E., & Dave, S. (1999) Application of ozone for enhancing the microbiological safety and quality of foods: a review. Journal of Food Protection 62 (9), 1071-1087. Leon, K., Mery, D., Pedreschi, F., & Leon, J. (2006) Color measurement in L* a* b* units from RGB digital images. Food Research International 39 (10), 1084-1091. Maier, D. E., Hulasare, R., Campabadal, C. A., Woloshuk, C. P., & Mason, L. (2006) Ozonation as a non- chemical stored product protection technology. Alternative Methods to Chemical Control, pp. 773-777. In 9th International Working Conference on Stored Product Protection. Mendez, F., Maier, D., Mason, L., & Woloshuk, C. (2003) Penetration of ozone into columns of stored grains and effects on chemical composition and processing performance. Journal of Stored Products Research 39 (1), 33-44. Moghaddasi, R., & Alishahi, M. (2007) Study on the determinants of Iran's share in world agricultural markets. Journal of Agricultural Sciences 13 (1), 21-37. Navarro, S. 2006. Modified atmospheres for the control of stored-product insects and mites. Chapter 11 in: Insect management for food storage and processing. Second Edition. W. Heaps ed. AACC International, St. Paul. Rajendran, S., & Muralidharan, N. (2005) Effectiveness of allyl acetate as a fumigant against five stored grain beetle pests. Pest Management Science 61, 97-101. Richardson, H. H., & Roth, H. (1966) Methyl bromide, ethylene dibromide and other fumigants for control of plum curculio in fruit. Journal of Economic Entomology 59, 1149-1152. Sadeghi, R. (2015) Effects of ozone on Sitophilus oryzae (Col.: Curculionidae) and Oryzaephilus surinamensis (Col.: Silvanidae) in date, wheat and rice storehouses. Journal of Entomological Society of Iran 34, 29-36. | ||
|
Statistics Article View: 784 PDF Download: 573 |
||