1دانشجوی دکتری تخصصی تغذیه طیور، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران،
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
4گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
5استادیار گروه علوم دامی دانشکدهی کشاورزی دانشگاه ارومیه
6گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر مکمل سازی جلبک اسپیرولینا در جیرههای حاوی سطوح مختلف روغن ماهی بر عملکرد، پارامترهای آنتیاکسیدانی خون و کبد و فراسنجههای لیپیدی سرم در مرغهای تخمگذار انجام شد. بدین منظور از تعداد 288 قطعه مرغ تخمگذار (Hy-line-W36، سن 70 هفتگی) در قالب طرح فاکتوریل 2 × 3 ، با 6 تکرار و 8 قطعه پرنده در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیرههای حاوی 3 سطح روغن ماهی (صفر، 5/1 و 3 درصد جیره) و 2 سطح ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (صفر و 5 گرم در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که مرغهای تیمار 5/1 و 3 درصد روغن ماهی و 5 گرم اسپیرولینا بیشترین وزن و توده تخممرغ را داشتند که بهطور معنیدار از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0>P). جیرههای حاوی 3 درصد روغن ماهی باعث کاهش ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز کبد و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل سرم شدند که استفاده از 5 گرم اسپیرولینا پارمترهای مذکور را افزایش داد (05/0>P). اثر متقابل اسپیرولینا و روغن ماهی اثرات همافزایی بر غلظت تریگلیسرید و LDL داشتند و سطح 5/1 و 3 درصد روغن ماهی همراه با 5 گرم اسپیرولینا غلظت تریگلیسرید و LDL را به طور معنیدار کاهش دادند. بهطور کلی، براساس نتایج بدست آمده استفاده از 5/1 و 3 درصد روغن ماهی در تغذیه مرغهای تخمگذار به منظور بهبود عملکرد حیوان ضمن کاهش فراسنجههای لیپیدی سرم توصیه میشود اما برای جلوگیری از اکسیداسیون لیپیدی استفاده از اسپیرولینا به عنوان آنتیاکسیدان طبیعی ضرورت دارد.
The effects of adding Spirulina Platensis microalgae to diets containing fish oil on performance, antioxidant status and blood lipid parameters in old laying hens
نویسندگان [English]
Shadie Asaddi1؛ Seyed Ali Mirghelenj2؛ mohsen daneshyar3؛ Ali Hashemi4؛ Sina Payvastegan5؛ Hamed Khalilvandi-Behroozyar6
1PhD student in poultry nutrition, Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran,
2Associate Professor, Department of Animal Science, Urmia University, Urmia, Iran.
3Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran,
4Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, Urmia University, Urmia, Iran
5Assistant Professor, Department of Animal Science, Faculty of Agriculture, University of Urmia, Urmia, Iran
6Animal Science Department, Urmia University
چکیده [English]
The present study was conducted with the aim of investigating the effect of spirulina supplementation in diets containing different levels of fish oil on performance, blood and liver antioxidant parameters, and serum lipid parameters in laying hens. For this purpose, a number of 288 laying hens were used in a 2×3 factorial design, with 6 replications and 8 birds in each replication. Experimental treatments included diets containing 3 levels of fish oil (0, 1.5 and 3% of diet) and 2 levels of Spirulina platensis (0 and 5 g/kg diet). The results showed that the hens treated with 1.5 and 3% fish oil and 5 g of spirulina had the highest egg weight and mass, which were significantly higher than the control treatment (P<0.05). Diets containing 3% fish oil decreased the total antioxidant capacity, glutathione peroxidase and superoxide dismutase of the liver and the total antioxidant capacity of the serum, which the use of 5 g of spirulina increased the mentioned parameters (P<0.05). The interaction effect of spirulina and fish oil had synergistic effects on the concentration of triglyceride and LDL, and the levels of 1.5 and 3% fish oil along with 5 g of spirulina significantly reduced the concentration of triglyceride and LDL. In general, based on the obtained results, it is recommended to use 3% fish oil in the feeding of laying hens in order to improve animal performance while reducing blood fat, but to prevent lipid oxidation, it is necessary to use spirulina as a natural antioxidant.
کلیدواژهها [English]
Fish oil, Laying hens, Liver, Malondialdehyde, Spirulina
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب