1کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران
2کارشناس ارشد، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
زنگزدگی (زنگار) در میوه درختان: علل و مدیریت چکیده پوست میوه از گوشت و دانهها در برابر محیط خارجی محافظت و مسئول ظاهر میوه است. در بسیاری از محصولات باغی، زنگزدگی، ظاهر میوه و در نتیجه ارزش تجاری میوه را کاهش میدهد. در مقایسه با پوست اولیه میوه، که معمولاً رنگی مشخص و براق دارد، پوست ثانویه (پریدرم) میوه، قهوهای مایل به قرمز، کدر و کمی خشن میگردد. این پوست ثانویه شامل سلولهای با دیوارههای سلولی زیرین، یک فلوژن و یک فلودرم است. پوست میوههای زنگزده (ثانویه) خواص مکانیکی مشابهی با پوستهای غیر زنگزده (اولیه) دارند. با این حال، پوست میوههای زنگزده نسبت به بخار آب نفوذپذیرتر میباشند، بنابراین میوههای زنگزده از اتلاف آب در مرحله پس از برداشت، کاهش درخشندگی، افزایش چروکیدگی و کاهش وزن آسیب میبینند. عوامل باغی که باعث ایجاد زنگزدگی میشوند عبارتند از: انبساط رشد، رطوبت سطح، آسیب مکانیکی، دمای انجماد، آفات و بیماریها و مواد شیمیایی کشاورزی. که از طریق افزایش بروز ریزترکهای کوتیکولی ایجاد میگردد. ریزترکها، خواص سد کننده کوتیکول را مختل میکند. غلظتهای بالای O2 و کم CO2 و پتانسیل-های آب منفی بیشتر، محلولپاشی جیبرلین، سیتوکینین یا بور و کیسهکردن میوه (حذف رطوبت سطح) برای کاهش زنگزدگی استفاده میشود. از دیدگاه اصلاحی، ژنوتیپهایی که سلولهای اپیدرمی کوچک و یکنواختتر دارند کمتر مستعد ابتلا به زنگزدگی هستند. واژگان کلیدی: جیبرلین، زنگزدگی، سیتوکینین، کوتیکول.
11Department of Horticultural Science , Faculty of Agriculture, Birjand University, Iran
2Department of Horticultural Science and Engineering, Faculty of Plant Production, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
چکیده [English]
Rust in Fruit Trees: Causes and Management Abstract The fruit skin protects the flesh and seeds from the external environment and is responsible for the appearance of the fruit. In many horticultural crops, rust reduces the appearance of the fruit and consequently the commercial value of the fruit. In comparison with the primary skin of the fruit, which is usually of a distinct and shiny color, the secondary skin (periderm) of the fruit becomes reddish brown, dull and slightly rough. This secondary skin consists of cells with underlying cell walls, a phlogen and a phlogoderm. The skin of rusted (secondary) fruits has similar mechanical properties to the non-rusted (primary) skin. However, the skin of rusted fruits is more permeable to water vapor, so rusted fruits suffer from water loss in the post-harvest stage, reduced gloss, increased shrinkage and weight loss. Horticultural factors that cause rust include: growth expansion, surface moisture, mechanical damage, freezing temperatures, pests and diseases, and agricultural chemicals. This is caused by an increase in the incidence of cuticular microcracks. Microcracks disrupt the barrier properties of the cuticle. High O2 and low CO2 concentrations and more negative water potentials, spraying with gibberellins, cytokinins, or boron, and bagging the fruit (removal of surface moisture) are used to reduce rust. From a breeding perspective, genotypes with smaller, more uniform epidermal cells are less susceptible to rust. Keywords: Gibberellins, Rust, Cytokinins, Cuticle.
کلیدواژهها [English]
Gibberellins, Rust, Cytokinins, Cuticle
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 2
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب