بحری بیناباج, فاطمه, سرجوقی, بهروز, فریور, فریبا, تراز, زهرا. (1404). اثر زمان و دمای ذخیرهسازی تخم قبل از جوجهکشی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, (), -. doi: 10.22092/asj.2024.367290.2424
فاطمه بحری بیناباج; بهروز سرجوقی; فریبا فریور; زهرا تراز. "اثر زمان و دمای ذخیرهسازی تخم قبل از جوجهکشی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای بلدرچین ژاپنی". سامانه مدیریت نشریات علمی, , , 1404, -. doi: 10.22092/asj.2024.367290.2424
بحری بیناباج, فاطمه, سرجوقی, بهروز, فریور, فریبا, تراز, زهرا. (1404). 'اثر زمان و دمای ذخیرهسازی تخم قبل از جوجهکشی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای بلدرچین ژاپنی', سامانه مدیریت نشریات علمی, (), pp. -. doi: 10.22092/asj.2024.367290.2424
بحری بیناباج, فاطمه, سرجوقی, بهروز, فریور, فریبا, تراز, زهرا. اثر زمان و دمای ذخیرهسازی تخم قبل از جوجهکشی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای بلدرچین ژاپنی. سامانه مدیریت نشریات علمی, 1404; (): -. doi: 10.22092/asj.2024.367290.2424
اثر زمان و دمای ذخیرهسازی تخم قبل از جوجهکشی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای بلدرچین ژاپنی
1بخش علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
2دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گنبد کاووس، ایران
3دانشگاه گنبدکاووس- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی- گروه علوم دامی
4عضو هیئت علمی دانشگاه گنبد
چکیده
این تحقیق بهمنظور بررسی اثرشرایط نگهداری تخم بلدرچین ژاپنی بر کیفیت تخم، درصد جوجهدرآوری، و کیفیت جوجههای هچ شده انجام شد. تعداد 480 عدد تخم بلدرچین در قالب طرح کاملا ًتصادفی به روش فاکتوریل 2×6 با دو سطح دمای ذخیرهسازی (دمای اتاق، 25درجه سانتیگراد و دمای سردتر از اتاق، 15 درجه سانتیگراد) و 6 دوره مختلف ذخیرهسازی (صفر، 4، 8، 12، 16 و 20 روز) مورداستفاده قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره ذخیرهسازی تعداد 15 تخم از هر تیمار به لحاظ صفات کیفیت داخلی و خارجی مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعداد 25 تخم از هر تیمار به مدت 15 روز درشرایط استاندارد انکوباسیون در شرایط ستر و به مدت 3 روز در شرایط هچر قرار گرفتند. در پایان دورۀ جوجهکشی، درصد جوجهدرآوری محاسبه شد. جوجه بلدرچینها بهصورت انفرادی توزین و طول بدن و طول ساق آنها نیز اندازهگیری شد و کیفیت جوجه بلدرچینها براساس سیستم امتیازدهی تونا ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که با افزایش طول دوره و دمای ذخیرهسازی، وزن تخمهاکاهش یافت (01/0>P). همچنین با افزایش طول دوره ذخیرهسازی وزن سفیده، شاخص زرده، شاخص سفیده و واحد هاو کاهش و وزن زرده افزایش یافت (01/0>P). با افزایش طول دوره ذخیرهسازی (01/0>P) و دمای ذخیرهسازی (05/0>P) درصد جوجهدرآوری تخم بلدرچین ژاپنی کاهش یافت. بهطورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که افزایش مدتزمان و دمای نگهداری باعث کاهش کیفیت داخلی و خارجی تخم، قابلیت جوجهدرآوری و کیفیت جوجههای یک روزه بلدرچین میگردد.
1Animal Science Research Department, Khorasan Razavi Agricultural and Natural Research and Education Center, AREEO, Mashhad, Iran
22. Department of Animal Science, Faculty of Agriculture Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
3University of Gonbad-Kavous- Faculty of Agricultur and natural resources- Department of Animal Science
4Department of Animal Science, Faculty of Agriculture Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous, Iran
چکیده [English]
This research aimedto investigate the impact of storage conditions on the quality of Japanese quail eggs, hatchability rate and the quality of the resulting chicks. A total of 480 quail eggs were used in a completely randomized design, following a factorial arrangement of 2×6. This included two storage temperature levels (room temperature at 25°C and cooler temperature at 15°C) and six storage durations (0, 4, 8, 12, 16, and 20 days).After the storage period, 15 eggs from each treatment were assessed for both internal and external quality traits. Additionally, 25 eggs from each treatment were incubated under standard conditions for 15 days, followed by a 3-day transfer to a hatcher. At the end of the incubation period, hatchability percentage was calculated. Quail chicks were weighed individually, and their body and shank lengths were measured, and chick quality evaluated using the Tona scoring system. The results showed that both storage duration and temperature significantly affected egg weight, with a notable decrease observed (P<0.01).Prolonged storage also led to reductions in egg white weight, yolk index, albumen index, and Haugh units, while yolk weight increased (P<0.01).Furthermore, hatchability percentages for Japanese quail eggs declined with longer storage durations (P<0.01) and higher storage temperatures (P<0.05).Overall, the findings indicate that increased duration and temperature of storage have adverse effects on the internal and external quality of the eggs, hatchability rates, and the quality of one-day-old quail chicks.
کلیدواژهها [English]
Albumen weight, Haugh unit, Shell thickness, Yolk index
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1
سامانه مدیریت نشریات علمی. طراحی و پیاده سازی از سیناوب