
تیپ بندی جدایه های پاستورلا مولتوسیدای ایرانی بر اساس ژن کد کننده OmpH | ||
Archives of Razi Institute | ||
Article 2, Volume 70, Issue 3, July 1394, Pages 151-156 PDF (216 K) | ||
DOI: 10.7508/ari.2015.03.002 | ||
Abstract | ||
پاستورلا مولتوسیدا باکتری گرم منفی، بی هوازی اختیاری می باشد که موجب بیماری هایی از جمله وبای مرغان و آتروفی مخاطی در خوک می شود. یکی از پروتئین های مهم غشای خارجی، پروتئین H می باشد که خاصیت آنتی ژنیک و ایمونوژنی بالایی دارد. در این مطالعه بمنظور فراهم آوردن اطلاعات اپیدمیولوژیک، 24 جدایه پاستورلا مولتوسیدای گوسفندی و 9جدایه گاوی به روش آنالیز PCR-RFLP ژن ompH مورد بررسی قرار گرفتند. در همه 33 جدایه، قطعه به دست آمده از ژن ompH توسط آنزیم های محدود کننده,EcoRI cfoI و HindIII مورد هضم آنزیمی قرار گرفت و به ترتیب 3، 5 و 3 الگوی مختلف از آنزیم های محدود کننده ایجاد شد و در نهایت 16 گروه RFLP در بین 33 جدایه پاستورلا مولتوسیدا مشاهده شد.این مطالعه نشان داد که PCR-RFLP بر روی ژن ompH روش مناسب و مفیدی برای تیپ بندی سویه های پاستورلای گاوی و گوسفندی می باشد.گروه های RFLP در این ژن جایگاه ها آنزیمی متنوع و ناهمگون را نشان داند که برای تیپ بندی و انگشت نگاری جدایه های پاستورلا مولتوسیدا مناسب می باشد. بعلاوه اینکه پروتئین H به عنوان یک ایمونوژن محسوب می شود. در نتیجه این مطالعه باکتری پاستورلا مولتوسیدا یک باکتری با تنوع ژنتیکی بالا شناخته شد، جهت جلوگیری از شیوع بیماری ها در گوسفند و گاو تولید واکسن های چندظرفیتی از این میکروارگانیسم امکان پذیر می باشد. | ||
Keywords | ||
پاستورلا مولتوسیدا; ompH; PCR; RFLP | ||
Statistics Article View: 2,602 PDF Download: 2,532 |