
مطالعه برخی خصوصیات مورفولوژیکی و بیولوژیکی Wilsonomyces carpophilus در استان آذربایجان غربی | ||
Rostaniha | ||
Article 16, Volume 10, Issue 1, June 1388, Pages 91-109 PDF (413.8 K) | ||
Document Type: مقاله پژوهشی | ||
Authors | ||
عبداله احمدپور1; یوبرت قوستا1; محمد جوان نیکخواه* 2; رضا فتاحی3 | ||
1گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه و گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
2گروه گیاه پزشکی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، گروه گیاه پزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه و گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران jnikkhah@ut.ac.ir | ||
3گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران | ||
Abstract | ||
به منظور مطالعه ویژگی های مورفولوژیکی و بیولوژیکی جدایه های قارچ عامل بیماری غربالی درختان میوه هستهدار، از اندام های مختلف درختان میوه هستهدار مشکوک به آلودگی در استان آذربایجان غربی طی بهار و تابستان سال 1386 نمونه برداری شد. قطعات بافت های برگ، شاخه و میوه بعد از ضد عفونی سطحی روی محیط های کشت WA (2 درصد)، MA، PDA و APDA کشت شدند. در مجموع 60 جدایه از هفت گونه مختلف درختان میوه هستهدار به دست آمد. براساس مطالعات تاکسونومیکی، تمامی جدایه ها به عنوان گونه Wilsonomyces carpophilus شناسایی گردیدند. جدایه ها روی محیط کشت PDA، اسپورودوکیوم های واجد کنیدیوفور های سمپودیال، کنیدیوم های 5-3 یاخته ای (ندرتا 9-1 یاخته ای)، هولوبلاستیک، رکسولیتیک (Rhexolytic) و به ابعاد 15-5/7 × 5/67-20 میکرومتر را تولید نمودند. بیشترین میزان رشد رویشی جدایه ها در دمای 21 درجه سانتیگراد و 6 pH مشاهده گردید و هیچ رشدی در دمای پایین تر از 5 درجه سانتیگراد و بالاتر از 30 درجه سانتیگراد مشاهده نشد. | ||
Keywords | ||
کلامیدوسپور; بقا; بیماریزایی; رکسولیتیک | ||
Statistics Article View: 1,408 PDF Download: 752 |